Η ΟΜΑΔΑ

The Young Quill

Η The Young Quill ξεκίνησε το 2017 ως θεατρική ομάδα αποφοίτων του Royal Central School of Speech and Drama, University of  London και το 2019 μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Μέχρι στιγμής, έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Αγγλία. Η ομάδα ασχολείται με το ανέβασμα πρωτότυπων θεατρικών έργων, όπως επίσης και με τη θεατρική μεταφορά ελληνικών και ξένων ποιητικών και λογοτεχνικών κειμένων ως μουσικό/θεατρικές παραστάσεις. 

Σε κάθε παράσταση, δίνουμε μεγάλη έμφαση στην έρευνα και τη συνεχή συν-δημιουργία όλων των συντελεστών και των ερμηνευτών της ομάδας με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινής και κάθε φορά ξεχωριστής θεατρικής γλώσσας. Η πρωτότυπη ή ζωντανή μουσική είναι αναπόδραστο κομμάτι της δουλείας μας, καθώς ερευνούμε τρόπους για να αναπτύξουμε τη σχέση μεταξύ του λόγου, των ακουστικών δυνατοτήτων που προκύπτουν από αυτόν και της πορείας των σωμάτων στο χώρο. 

Με αφορμή την πανδημία, η ομάδα διεύρυνε τις δραστηριότητες της δοκιμάζοντας και νέα μέσα δημιουργικής έκφρασης με έντονη την εμπλοκή της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής, οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν animation ταινία κινουμένων σχεδίων, δημιουργία πολιτιστικού περιεχομένου για ψηφιακά μουσεία (αίθουσες VR, οθόνες αφής, διοράματα κλπ.) και μεταγλωττίσεις. Εμπνεόμενοι και βασιζόμενοι στην τέχνη του θεάτρου προσεγγίζουμε τα νέα μέσα υπό αυτό το πρίσμα, ξεκινώντας ένα διάλογο επιρροών μεταξύ τους. 

Επικοινωνια

Παλληκαρίδη 51
Αθήνα , 11363